Dansk svømning vil have fem VM-medaljer i Kazan

Dansk Svømmeunion jagter fem medaljer og 10-12 finalepladser ved sommerens langbane-VM i Kazan.

Målsætningen lyder på fem VM-medaljer, når Jeanette Ottesen og resten af de danske svømmere til august skal op imod verdenseliten i Kazan.

Dansk Svømmeunion har tirsdag udtaget et rutineret hold bestående af 12 svømmere til årets højdepunkt.

- Vores overordnede målsætning er på ambitiøse fem medaljer i 10-12 finaler. Det er en realistisk målsætning med det potentiale, de danske svømmere har, siger sportschef Lars Green Back i en pressemeddelelse.

- Men det kommer omvendt heller ikke af sig selv, og det stiller store krav til os alle.

Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis har tidligere vundet individuelle medaljer i VM-sammenhæng.

Det danske VM-hold består desuden af navne som Mads Glæsner, Mie Østergaard Nielsen, Pernille Blume og Viktor Bromer, der også har præsteret internationale resultater.

Danmark har desuden store ambitionerne i kvindernes holdkap, og der er også ambitioner i mændenes holdkap.

- Sportsafdelingen har valgt at udtage Julie Levisen i forhold til at kunne stille med en meget stærk holdkap i kvindernes 4 x100 fri holdkap, som vi vurderer kan være med i kampen om medaljer mod stærke svømmenationer som USA, Australien, Holland, Storbritannien og Sverige, siger Lars Green Bach.

- Ligeledes har vi valgt subjektivt at udtage herrernes 4x200 fri holdkap, fordi det er vores vurdering, at de har potentiale til at gå efter en OL-kvoteplads gennem minimum en 12.-plads i disciplinen ved VM og med et efterfølgende finalepotentiale ved OL i Rio næste sommer, siger sportschefen.

VM afholdes i den russiske by Kazan fra 2.-9. august. Det er samtidig første gang, at svømmerne kan indfri kravtiderne til næste års OL i Rio de Janeiro.

Oversigt

    Oversigt