Region vil jagte flere læger

I tre år har Region Syddanmark kørt en målrettet rekruttering af læger. Men der mangler endnu flere, og regionen har forlænget indsatsen.

Efter de tre års ihærdige rekrutteringsindsats har regionen fået et godt tag i de nyuddannede læger, men arbejdet med at sikre regionens læger dækning er langt fra færdigt. Derfor bliver projektet nu forlænget i yderligere tre år.

- At sikre lægedækningen er en kamp fra hus til hus. Der er ingen nemme løsninger. Heldigvis har de sidste års indsats betydet, at der fortsat ingen lægeløse patienter er i Region Syddanmark. De seneste tre år har altså givet os et stærkt grundlag, vi kan bygge videre på. Men desværre mangler og kommer vi stadig til at mangle læger flere steder i regionen, så derfor er det afgørende, at vi forlænger indsatsen, siger Bo Libergren (V), der er formand for Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark.

Det er især de yngre, nyuddannede læger, regionen forsøger at tiltrække og fastholde - blandt andet ved at afholde åbent hus i yderområderne.

Oversigt

    Oversigt