Lyngvild: "Bøsse" er ikke nedsættende

Jim Lyngvild forstår ikke den debat, det har skabt, at håndboldtræner, Klavs Bruun Jørgensen, brugte ordet "bøsserøv" om en modstander. Det skriver den fynske designer i BT.

Det var i en kamp mellem Team Tvis Holstebro og Skjern Håndbold onsdag aften, at Holstebro-træneren efter en hård tackling råbte "bøsserøv" efter Skjern-spilleren Daniel Svensson.

Siden har sagen udviklet sig til, at Folketingets kulturudvalg nu vil have kulturminister Marianne Jelved til at overveje, om Klavs Bruun Jørgensen kan være træner for et dansk landshold, når han bruger sådan et udtryk om en spiller, og om hans nedsættende bemærkning kan betegnes som hate speech.

Og det har fået den fynske designer og forfatter, Jim Lyngvild, til tastaturet.

- Han har sagt et ord, og straks er alle skabagtige bøssekarle på nakken af hinanden for at få taletid. Det er en offermentalitet, der bliver kastet på banen af folk, som vil have lov til at gå i parader med fjerboaer ud af alle kropsåbninger og skabe sig. Men når der er nogen, der formaster sig til at sige det mindste lille ord om dem, så skal det tages op i Folketingets Kulturudvalg, og ministeren skal inddrages, skriver Jim Lyngvild i BT.

Han mener, at Klavs Bruun Jørgensens udbrud intet har med hate crime at gøre.

- Ordet bøsserøv bliver jo brugt i flæng i mange af de miljøer, jeg kommer i, og det tager jeg ikke anstød af, for folk siger det ikke for at nedgøre min seksualitet. Spilleren, han har sagt det til, er jo ikke engang homoseksuel, og derfor har det intet med hate crime at gøre, understreger Jim Lyngvild.

Oversigt

    Oversigt