Pilen peger på Thyge som ny regionsformand

[b] Sommeren nærmer sig, og snart er det et år siden, at Carl Holst meddelte sit kandidatur til Folketinget. Venstre har dog ikke haft travlt med at finde manden eller kvinden, som skal afløse regionsformanden. Det eneste vi ved, er at afløseren skal findes blandt de 15 Venstre-medlemmer i regionsrådet[/b]

Forleden var der regionsmøde, og måske fik vi her i al ubemærkethed svaret på, hvem afløseren bliver.

Det vender vi tilbage til om lidt, - først lige et kig på de tre V-kandidater, som har været nævnt som de mest sandsynlige bud på en ny afløser.

Den ene er Bo Libergren. Han opfattes af mange som yderst kvalificeret, han kender sygehusområdet og kunne være et oplagt bud.

Den anden er Stephanie Lohse. Hun er den yngste i feltet med sine 32 år, men opfattes af mange som det svageste kort i trekløveret.

Endelig er der Thyge Nielsen. Den 62-årige tidligere gårdejer er rundet af højskolevenstre, og så er han en af Carl Holst allernærmeste. Mens andre i månedsvis har dukket nakken, har Thyge Nielsen som formand for det præhospitale udvalg taget kuglerne i "ambulance-sagen" uden at ryste på hånden.

Det gjorde han også under debatten på regionsmødet i mandags, hvor ambulancerne igen stjal overskrifterne i pressedækningen.

Debatten var hård og uforsonlig, og overskyggede alle andre punkter, selv om der måske i virkelighed lå en endnu bedre historie i dagsordenens punkt 7: "Fremtidig organisering af den øverste ledelse".

Regionen skal have ny direktør, og derfor blev der nedsat et ansættelsesudvalg med seks regionsmedlemmer. Her det værd at bemærke, at der blandt de seks politikere kun er to fra Venstre, nemlig Carl Holst og Thyge Nielsen.

Uden at overfortolke, så er det vel meget naturligt, at den kommende regionsformand skal være med til at ansætte sin egen, nye direktør. Bemærk også, at direktøren i følge tidsplanen skal være ansat senest i uge 26 - altså inden sommerferien.

Nu ved ingen hvornår folketingsvalget kommer, men hvis vi antager, at det først kommer til august eller september, vil hverken Stephanie Lohse eller Bo Libergren have deltaget i processen med at finde en ny direktør.

Med andre ord er der noget som tyder på, at der allerede nu internt i Venstre er en forståelse af, hvem der skal være den nye regionsformand.

Derfor: Pilen peger på Thyge.

Oversigt

    Oversigt