Laver is af lokal mælk

Som en af de få i landet har en isproducent fra Svendborg fået tilladelse til at hente nymalket mælk direkte fra en lokal landmand og bruge den i sin is-produktion.

Normalt er det store tonstunge tankbiler, der henter mælken hos landmændene, og kører den til forarbejdning på store mejerier.

Men landmand Jan Bloten på Sydfyn leverer nu også økologisk mælk i noget mindre portioner.

En lokal isproducent i Svendborg har nemlig fået fødevarestyrelsens tilladelse til at hente frisk-malket mælk og bruge den i is-produktionen. Fødevarestyrelsen skulle dog lige overtales først.

- De slog lige bremsen i først, men så undersøgte de sagen, holde nogle møder, og så fik jeg tilladelsen, fortæller Arne Hansen, is-producent i Svendborg.

Normalt skal fødevare-producenter bruge pasteuriseret mælk - altså mælk der er opvarmet til 85 grader for at slå eventuelle bakterier ihjel. Derfor er der usædvanligt at Arne Hansen har tilladelse til at gøre det selv.

Oversigt

    Oversigt