SF i Odense vil give skolerne ekstra midler

Budgetforliget for næste år bliver uden SF, hvis ikke der findes ekstra midler til folkeskolen.

Økonomien i Odense Komune så god, at det er absurd at der ikke for længst er afsat ekstra midler til de hårdt trængte folkeskoler. Sådan lyder udmeldingen fra byrådsmedlem Brian Dybro.

- Hver en krone vi kan vride ud af kommunens budget skal gives til folkeskolen. Det er en fuldstændig uholdbar situation folkeskolen står i aktuelt, siger Brian Dybro til TV 2/Fyn.

Hans udtalelse vækker glæde hos formanden for skolebestyrelsen på Søhusskolen i Odense. Ekstra penge er af vital betydning, hvis skolen i fremtiden skal kunne levere kvalificeret undervisning.

- Lige nu mangler vi vel 5-8 ansatte for at kunne levere det optimale produkt til eleverne. Derfor må vi konstant prioritere, hvilket bestemt ikke er optimalt. Jeg er glad for udmeldingen fra SF, men må ærligt sige, at jeg har lært ikke at glæde mig på forhånd. Der skal handling bag ordene, udtaler Tom Vandsted til TV 2/Fyn.

Rådmanden for de odenseanske folkeskoler, Susanne Crawley, er enig i folkeskolerne mangler midler. Men før en egentlig prioritering fra et flertal i Odense byråd er på plads tør hun ikke give garantier.

- Vi har ikke midler i vores afdeling til at give flere penge til folkeskolen. Det vil betyde vi skal skære på andre børne/ungeområder, hvor man også er spændt hårdt for. Når det er sagt er jeg enig i, at skolerne fortjener og behøver en opprioritering, det har de gjort længe, udtaler Susanne Crawley.

Brian Dybro er villig til at gå længere.

- Kommer vi frem til et et budgetforslag, hvor det er muligt at finde midler til folkeskolen, men et flertal ikke vil prioritere det, så er vi i SF klar til at stå udenfor et budgetforlig. Skolerne er så pressede, at det er absolut nødvendigt at finde penge til dem, hvilket jeg også har en forventning om vi kan, siger Brian Dybro.

TV 2/Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Jane Jegind til sagen. Hun er dog ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Oversigt

    Oversigt