Odenses højhus solgt: Cafeer og dagligvarebutik på vej

Den høje bygning midt i Odense er købt af et internationalt investeringsfirma. Området bliver forvandlet til lejligheder, cafeer og restauranter.

Det er Standard Life Investments, der har købt Fisketorvet 2-10 for omkring 75 millioner kroner. Herefter skal investeres yderligere omkring 75 millioner kroner i projektet, fortæller TV 2/FYNS reporter på stedet.

Området skal i fremtiden huse restaurant, cafeer, dagligvarebutik og et større antal lejligheder i en bygning ved siden af selve højhuset.

- Salget af Fisketorvet 2-10 er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Odense fra en stor dansk by til en dansk storby. Jeg glæder mig over at mærke investorernes interesse for Odense, og jeg ser denne handel som et klart bevis på, at omverdenen kan se, at byen bevæger sig fremad i disse år, siger borgmester Anker Boye.

Købet af Fisketorvet 2-10 dækker et areal på 4.636 kvadratmeter i centrum af Odense tæt ved banegård, gågademiljø, den kommende letbane og den nye bydel på Thomas B. Thriges Gade.

Det er første gang, at den internationale investor laver en investering i Danmark uden for hovedstaden.

Planerne for bygningerne omfatter blandt andet konvertering og ombygning af højhusets stueplan og 1. sal samt opførsel af en ny bygning i tre etager mod Lille Dansestræde.

Oversigt

    Oversigt