Ambulancemøde: Loyaliteten blev slået fast

På et møde mellem Region Syddanmark og Falck, blev det onsdag slået fast, at Falck skal være loyale i overdragelsen af ambulancetjenesten til Bios.

Mødet mellem Falck og regionen var arrangeret efter en del usikkerhed om, hvad Falcks reddere må og ikke må i perioden, hvor tjenesten skifter hænder.

Ifølge kontrakten er Falck "forpligtet til loyalt at medvirke til" en smidig overdragelse af opgaverne til en ny leverandør, skriver regionen i en pressemeddelelse.

På mødet blev det understreget, at redderne ikke skal frygte fyring, hvis de går i dialog med Bios eller besøger kommende stationer.

- Vi er ærgerlige over, at denne usikkerhed er skabt i medierne. Vi synes, at Falck har gjort rigtig meget for at sikre en smidig overdragelse af opgaverne for eksempel via samarbejdet med regionen om overdragelse af vagtcentralen samt planlægning af overgangen på selve dagen den 1. september 2015. Men jeg er tilfreds med, at denne usikkerhed hermed manet lidt i jorden, siger Niels Thorup, der er regionsdirektør i Falck.

1. september og ti år frem overtager Bios og Responce amulansekørslen i Syddanmark,

Oversigt

    Oversigt