Fyn vært for kæmpe triatlonfestival

I marts afgav tre fynske byer deres bud - og nu er det en realitet. Fyn skal være vært for en gigantisk triatlonfestival. En event med fire VM'er og en uges festivalstemning i sommeren 2018.

Det er Det internationale triatlonforbund ITU, der netop har udpeget Fyn som vært for Multisport Festival 2018. Dermed har Danmark slået bud fra blandt andet Japan og Polen af banen.

Både det fynske bud og det canadiske bud var så stærke, at ITU besluttede at tildele dem begge et værtsskab. Danmark i 2018 og Canada i debutåret 2017.

- Vi glæder os til i samarbejde med Sport Event Denmark, Sport Event Fyn og ikke mindst de fynske triatlonklubber om at afholde fire forskellige VM'er på en uge. Det er en fantastisk mulighed for at få vist Danmark og ikke mindst Fyn frem i den internationale TRI-verden, siger Morten Fenger, direktør Dansk Triatlon Forbund.

Værtsbyerne for festivalen er Odense, Svendborg og Middelfart. Næstformand i Sport Event Fyn, Jane Jegind glæder sig over, at Fyn har vundet af så stor en international sportevent.

- Jeg er sikker på, at vi med det fælles fynske samarbejde, hvor vi supplerer hinanden i stedet for at konkurrere, går i den helt rigtige retning. Tiltrækningen af ITU Multisport Festival viser, at vi som ø ofte har flere strenge at spille på end de værtsbyer, vi konkurrerer med rundt om i verden. Det er et rigtigt stærkt signal, vi kan sende, når vi står sammen - også med Sport Event Denmark og Dansk Triatlon Forbund - og kan tilbyde et stærkt organisatorisk fundament for eventen, siger Jane Jegind.

Multisportsfestivallen i 2017 bliver international premiere på et koncept, hvor fire VM'er afvikles på ét sted i løbet af én uge - Week of Peaks.

FAKTA om ITU Multisport Festival 2018

oFire VM'er på en uge (VM i duatlon, VM i cross triatlon, VM i aquatlon og VM på den lange distance)

oSted: Fyn - Odense, Middelfart og Svendborg

oDebut: 2017 (Canada)

oArrangører: Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark og Sport Event Fyn.

oModkandidater: Polen, Japan og Canada

oI 2014 var der i alt 2.107 deltagere i de 4 VM'er, som blev afviklet forskellige steder rundt omkring i verden.

Oversigt

    Oversigt