1-1 mod Silkeborg: OB må vente på matematisk sikkerhed

OB og Silkeborg spillede 1-1 onsdag, og dermed er OB endnu ikke sikker på superligafodbold i næste sæson.

OB ligner i dén grad et superligahold i den kommende sæson, men klubben må vente lidt endnu på at være matematisk sikret overlevelse.

Med 1-1 hjemme onsdag aften mod Silkeborg på Trefor Park nåede OB op på 39 point i Alka Superligaen, og da FC Vestsjælland stadig teoretisk kan nå 40 point, kan cheftræner Ove Pedersen endnu ikke melde "mission accomplished."

OB kan dog kun takke sig selv for, at det ikke blev til overlevelse onsdag. Kampen igennem var der rigeligt med muligheder og med stillingen 1-0 10 minutter før tid kunne OB ellers ånde lettet op.

Men pludselig dukkede Silkeborgs Morten Beck op i feltet, da OB-målmand Mads Toppel droppede gevaldigt og tabte bolden, og udligningen var en kendsgerning.

Med 13 minutter igen tydede alt ellers på, at OB havde sikret sig de vigtige tre point, da et skud fra Martin Spelmann ramte Daniel Høegh og passerede Silkeborg-målmand Thomas Nørgaard.

På den flotte grønsvær i Odense var der ellers gode betingelser for en målrig kamp. Ove Pedersen havde alle mand til rådighed, mens Silkeborg havde et par unge talenter med til Odense.

Således var der både blevet plads til den kommende Ajax-spiller Kasper Dolberg samt dennes U19-kammerat Gustav Dahl i truppen.

Kampen var en rolig affære i de første 20-30 minutter, men i det sidste kvarter af første halvleg kom der gang i chancerne til OB. Presset på Silkeborg blev øget, og det blev til tre gode forsøg på træværket inden for få minutter.

Først afsluttede Rasmus Falk flot fra distancen, og kort efter var det et OB-frispark fra højre side, som gav målmand Thomas Nørgaard problemer, da han også havde solen direkte i øjnene.

Bolden endte på overliggeren, og minuttet efter var det så Emil Larsen, der resolut afsluttede fra kanten af feltet.

Atter en gang blev Silkeborg reddet af træværket, da bolden tog stolpen til venstre for Nørgaard i Silkeborg-målet, og Emil Larsen måtte i øvrigt kigge langt efter lidt kærkommen opmuntring i OB-trøjen.

Det kunne være blevet Emil Larsens første scoring i 15 kampe for OB og lidt glæde midt i al balladen med visse OB-tilhængere, som har præget dele af foråret. I stedet måtte en stærkt utilfreds Emil Larsen se sig udskiftet med en halv time igen i anden halvleg.

OB fortsatte presset og Kenneth Zohore kom også til afslutning på et hovedstød, men den sidste klasse manglede hos Zohore, og OB måtte gå til pause med 0-0.

Silkeborg havde ikke meget offensivt før fem minutter efter pausen, hvor Emil Scheel pludselig dukkede op og afsluttede på et hovedstød, der flot blev reddet af Mads Toppel i OB-målet.

OB fortsatte med at skabe chancer, og blandt andet var Håkon Skogseid også tæt på scoring på hovedstød.

En OB-scoring lå konstant og lurede, og alt lignede fest i Odense, da Daniel Høegh bragte hjemmeholdet foran mod slutningen, men det fik Morten Beck altså sat en stopper for med sin udligning

Unge Kasper Dolberg fik chancen igen for Silkeborg efter pausen efter sin debut mod Brøndby, og den kommende Ajax-spiller kom faktisk til en chance med et kvarter igen.

Men det var OB's mange spildte forsøg og mange chancer, der stod tilbage, selv om meget tyder på, at Kent Nielsen næste år står i spidsen for et OB-hold i den bedste række.