Penge til supercykelstier og udkantsbusserne

Regeringen, DF, SF og Enhedslisten giver en kvart milliard kroner til den kollektive trafik og til nye supercykelstier. I alt 15 millioner er på vej til fynske cykelstier.

Forligskredsen er fredag blevet enige om at udmønte 253 millioner kroner til nye supercykelstier og styrke den kollektive trafik.

Forligskredsen giver blandt andet tilskud til nye supercykelstier på Fyn.

I alt 15 millioner er på vej til supercykelstier i Odense, Faaborg og Middelfart-Fredericia.

Der er blandt andet bevilget 6 millioner kroner til en supercykelsti mellem Fredericia og Middelfart, 3,3 millioner kroner til en supercykelsti på Brovejen fra Middelfart Station til Gl. Lillebæltsbro, 2,5 millioner kroner til en supercykelsti fra det kommende Universitetshospital i Odense til Højby, samt 3,2 millioner kroner til en supercykelsti fra Årslev til Odense.

- Der er enormt stort potentiale for at få endnu flere danskere til at cykle. Det er både sundt, miljørigtigt og aflaster trængslen på vejene. Vi har i de seneste år gentagne gange set, hvordan supercykelstier er med til at få folk op på cyklerne, og derfor er det vigtigt, at vi på den måde fortsat gør det lettere at pendle eller komme til den kollektive trafik på cykel, siger Magnus Heunicke.

Et andet led i aftalen er at sikre penge til bedre busfremkommelighed i de største byer. Det skal være med til at reducere køretiden og forbedre sammenhængen mellem de forskellige transportmidler.

Oversigt

    Oversigt