OB taber på frisparksmål

Brandur Olsen scorede umiddelbart efter sin indskiftning, og så vandt FCK 1-0 over OB og sikrede sølvet.

Den 14. maj blev han skiftet ind i pokalfinalen mod FC Vestsjælland og sikrede FC København titlen med 3-2-scoringen i den forlængede spilletid.

Søndag blev færøske Brandur Olsen så atter helt for FCK, da han efter 65 minutter blev skiftet ind i kampen mod OB i Telia Parken.

Få sekunder senere eksekverede den 19-årige midtbanespiller et frispark, som han sendte i mål i det korte hjørne.

Og vupti, så var Brandur Olsen manden, der sørgede for sølv til FCK i Alka Superligaen.

Med 61 point for 31 kampe kan FCK ikke længere indhentes af Brøndby, der er nummer tre.

Nu vækker sølv jo ikke ligefrem jubel hos FCK, og da slet ikke, fordi andenpladsen ikke længere udløser en kvalifikationsplads om at komme med i Champions League.

Meget passende blev sølvet sikret i en noget tam kulisse foran 14.463 tilskuere i Parken, hvor et par hundrede OB-fans ikke havde problemer med at komme til orde i perioder.

Først med Brandur Olsens indskiftning kom der for alvor gang i den på tilskuerpladserne.

FCK-træner Ståle Solbakken manglede mere end et halvt hold på grund af skader, og anfører Thomas Delaney var desuden ramt af karantæne.

Til gengæld vendte Nicolai Jørgensen tilbage efter en skade, og hans tilstedeværelse skabte et kvalitetsløft på et hold, der var ramt på netop kvalitet, ikke mindst offensivt.

Landsholdsspilleren var tæt på at score flere gange i første halvleg, der var mere rig på chancer end godt spil.

OB-målmanden Mads Toppel afværgede flere afslutninger fra Nicolai Jørgensen, som i pausen måtte lade sig udskifte med Christoffer Remmer.

OB var også farlige i de første 45 minutter, blandt andet da Emil Larsen efter cirka 10 minutter ramte ydersiden af stolpen.

Midtvejs i halvlegen havde Martin Spelmann en stor chance, som han skovlede over Stephan Andersen og FCK's mål.

De to var også involveret, da OB seks minutter inde i anden halvleg skabte kampens hidtil største chance.

FCK-forsvareren Mathias "Zanka" Jørgensen faldt og mistede bolden, så Spelmann drønede fremad i højre side.

Han fandt Emil Larsen med en præcis centring, men Stephan Andersen fik flot blokeret afslutningen.

Lidt senere blev det tid til Brandur Olsens soloshow, og til sidst kunne FCK'erne lade sig hylde for sejren og sølvet.

OB ligger nummer otte i Superligaen med 39 point.