Nyborg: Kampagne mod sommerspritbilister

Der er alkohol involveret i 25 % af dødsulykkerne, og mange af spritulykkerne sker om sommeren. Derfor er Nyborg kommune med i en ny, landsdækkende kampagne for at få flere til at lade bilen stå, når de har drukket.

Politiet gennemfører spritkontroller i sommermånederne, da det er en periode, hvor mange nyder en kølig øl eller god rødvin og glemmer at lade bilen stå, når de skal hjem.

- På solrige sommerdage er der mange impulsive sammenkomster, hvor man lige nyder et par genstande. Det kan være efter arbejde, med vennerne, på stranden eller til byfester eller til en grillmiddag. Desværre er der mange, som glemmer at aftale på forhånd, hvordan de kommer sikkert hjem, når der er kommet mere end en genstand inden for vesten, siger Lene Zinck i Nyborg Kommune.

Spritkørsel et alvorligt problem. I hele landet har 219 mennesker mistet livet og 1266 er kommet alvorligt til skade i spritulykker på vejene fra 2009 til 2013, viser tal fra Vejdirektoratet.

Næsten 5000 plakater vil sommermånederne stå langs vejene for at minde bilisterne om at lade bilen stå, når de har drukket. De meterhøje plakater ligner et alkometer, og minder folk om, at der er risiko for at blive stoppet i en spritkontrol.

Spritulykker fordelt på politikreds

Bornholm: 16.

Fyn: 128.

Københavns Vestegn: 44.

København: 65.

Midt- og Vestjylland: 212.

Midt- og Vestsjælland: 81.

Nordjylland: 181.

Nordsjælland: 58.

Syd- og Sønderjylland: 118.

Sydsjælland og Lolland-Falster: 112

Sydøstjylland: 106.

Østjylland: 113.

(Dræbte og alvorligt tilskadekomne i spritulykker med en spirituspåvirket fører, 2009 - 2013, kilde: Vejdirektoratet).

Oversigt

    Oversigt