Kontrakter viser ansatte på Fayard arbejder til dumping-løn

Selvom skibsværftet Fayard i Lindø Industripark har overenskomst med 3F, så tyder kontrakter på, at Fayard bruger arbejdskraft fra en underleverandør, der ikke overholder dansk overenskomst.

TV 2/FYN kan tirsdag fremlægge kontrakterne, der indikerer, at østarbejdere udfører arbejde på Fayard til løn- og ansættelsesforhold, der ligger under den danske overenskomst.

Firmaet Loland har adresse på Hjallesevej 14 i Odense og er en af de virksomheder, der leverer arbejdskraft til virksomheder i Lindø Industripark.

  • Loland ansætter typisk ungarer som elektriker, låsesmed,arbejdsmand eller svejser
  • Lønnen er 100 kroner i timen, hvilket er bedre end HH-gruppens kontrakter på 54 kroner i timen, men stadig under den overenskomstmæssige løn.
  • Der ydes ingen tillæg for overarbejde og lønnen indeholder alle tillæg.
  • Det fremgår tydeligt, at aftalen ikke er omfattet af nogen former for overenskomst.
  • Og arbejdstedet er specifkt angivet som Fayard i Lindø Industripark.

Mandag fortalte TV 2/FYN om HH-gruppen, der hyrer medarbejdere til 54 kroner i timen og lejer arbejdskraften videre. TV 2/FYN er i besiddelse af over 50 kontrakter, hvor det fremgår, at polakkerne får 54 kroner i timen, arbejder 60 timer om ugen, kan siges op med en dags varsel og får fratrukket udgifter til bolig, mad og skader fra lønnen.

Skibsværftet Fayard står som samarbejdspartner med det polske firma DIMAKT, som rekrutterer medarbejderne til HH-gruppen, og direktør Thomas Andersen bekræfter at Fayard bruger HH-gruppen som underleverandør af arbejdskraft.

Thomas Andersen ønsker ikke at tale med TV 2/FYN, men siger til DR FYN.

- Jeg kan til hver en tid stille mig frem og sige, at jeg ønsker kun, at der er arbejde, der bliver udført på min arbejdsplads, som indeholdt under dansk lovgivning og lønvilkår, siger Thomas Andersen.

Men efter TV 2/FYNs indslag mandag vil Thomas Andersen dog tage kontakt til HH-gruppen.

- Jeg har taget fat i direktøren for HH-gruppen, og jeg vil meget gerne have facts på bordet. Jeg vil vide, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert, siger direktøren til DR FYN.

Oversigt

    Oversigt