Anker: Vi vil ikke acceptere social dumping

Lindø Industripark er ejet af Odense Kommune. Men selvom borgmester Anker Boye fører høj profil i forhold til kampen mod social dumping, mener borgmesteren ikke at han kan forhindre social dumping i Lindø Industripark.

Odense Kommune er særdeles aktiv i kampen mod social dumping - på flere områder. Blandt andet har kommunen oprettet en særlig kontrolenhed, der skal sørge for at virksomheder, der arbejder for Odense, overholder reglerne om danske løn- og ansættelsesforhold.

I sidste uge meldte borgmester Anker Boye ud,at ansatte i Odense Kommune ikke længere må flyve med Ryanair, fordi flyselskabet bruger underbetalt arbjedskraft. Han bryder sig ikke om at høre at polakker arbejder for 54 kroner hos virksomheder i Lindø Industripark.

- Det tager jeg klart afstand fra. Det er jo social dumping, og det har ingen gang på vores jord, at man skal behandle folk på den måde, siger borgmesteren.

Men ejeren af Lindø Industripark er Odense Havn, hvor netop borgmester Anker Boye er bestyrelsesformand.

- Jeg har klart tilkendegivet over for bestyrelsen og direktøren, at vi skal ikke acceptere social dumping. Men jeg ser ingen muligheder for at vi kan gøre noget ved det. Det ligger i et privat partnerskab, hvor en privat virksomhed lejer sig ind og laver opgaver for andre private virksomheder, det er ikke en opgave for en kommune, siger Anker Boye.

Også bestyrelsesformanden for Lindø Industripark er ked af at der foregår social dumping i industriparken

- Det er kedelig sten i skoen for Lindø Industripark. Vi har så mange andre gode historier, og der er mange arbejdspladser og det fungerer godt, siger Jesper Rasmussen.

Han vil grave dybere ned i sagen for at stoppe de dårlige løn- og ansættelsesforhold

- Vi skal have dialog med ledelsen. Man skal opføre sig ordentligt, også når det går den anden vej, og så må vi finde ud af hvad det handler om. Der er lagt op til møder mellem ledelsen og ledelsen i Lindø Industripark for at finde ud af, hvordan det hænger sammen, siger bestyrelsesformanden.

Oversigt

    Oversigt