Pensionspenge kan finansiere bro

Dine pensionspenge kan måske ende med at finansiere en fremtidig bro mellem Als og Fyn, det skriver DR Syd.

De danske pensionsselskaber har nemlig milliarder af kroner, som de gerne vil investere i dansk infrastruktur. De mangler bare projekter. Sådan et har foreningen Als-Fyn Broen, der vurderer, at en bro vil koste 10 milliarder kroner.

Penge, som meget gerne må komme fra pensionsselskaber, siger bestyrelsesformand Mogens K. Nielsen.

- Det er en rigtig god ide, at pensionsselskaberne vil investere i infrastruktur. Og vi ser i høj grad forbindelsen mellem Als og Fyn som et led i at udbygge infrastrukturen, siger han til DR Syd.

Administrerende direktør for pensionskassen PKA Peter Damgaard Jensen vil ikke afvise, at en bro mellem Als og Fyn kan være interessant, men det afhænger af flere ting.

- Det skal være meget gennemarbejdet, før vi går ind i det. Vi har ikke selv bemanding og kompetencer til at gå ind og lave infrastruktur-projekter og lave forarbejdet til det, siger Peter Damgaard Jensen til DR Syd.

For Peter Damgaard Jensen og PKA handler det om, at der også skal være et økonomisk incitament til at kaste sig ind i projektet.

- Vi skal have noget, hvor vi kan se, at der er et økonomisk rationale i det. Og i sådan et projekt vil vi også kunne finde nogle kolleger at samarbejde med omkring det, siger den administrerende direktør.

Foreningen Als-Fyn Broen vurderer, at 9.000 biler dagligt vil bruge en bro, der som udgangspunkt skal koste 75 kroner at passere.

Oversigt

    Oversigt