Dansk finale-ekspert nedtoner Nicki P-påkørsel

- Der var ikke noget hul, siger en rolig Peter Kildemand efter at være påkørt af Nicki Pedersen i Cardiff.

I sine første tre grandprix'er i VM-serien er Peter Kildemand nået til finalen.

Tredje gang var lørdag aften i Cardiff - det fjerde løb i sæsonens VM-kalender, men det første for Kildemand - og her blev det til en tredjeplads samt karrierens største oplevelse, siger Peter Kildemand.

- Jeg har været med i tre grandprix'er, og jeg har været med i tre finaler.

- Det her er bestemt det vildeste, jeg har prøvet med så mange mennesker og en fed stemning, siger Peter Kildemand.

Sidste år blev han nummer fire i Parken og nummer to i Vojens.

I finalen startede Kildemand på bane fire, hvorfra der ikke var vundet et eneste heat hele aftenen. Sådan blev det heller ikke i finalen, men Kildemand glæder sig over, at han kom ind foran den tidligere verdensmester Tai Woffinden.

- Jeg blev holdt lidt ude i finalen, hvor jeg startede på bane fire. Niels-Kristian var hurtig, og så var jeg egentlig godt tilfreds med at få tredjepladsen, siger Peter Kildemand.

I heat nummer 13 var der spændinger i luften, da kamphanerne Nicki Pedersen og Greg Hancock skulle køre i samme heat. I juni overfaldt Hancock danskeren efter at være blevet presset ud i barrieren.

Det blev dog Kildemand, der fik Nicki Pedersens aggressivitet at føle, da han blev påkørt og måtte en tur af cyklen. Selv om der ikke var et overhalingshul til Nicki Pedersen, tager Kildemand påkørslen roligt.

- Nicki kører efter alt, han kan. Han ser et hul og kører efter det, men der var ikke et hul, og han kører ind i siden på mig.

- Det er, hvad der sker i et ræs, men det er selvfølgelig træls at skulle ned og ligge og få ødelagt cyklen. Heldigvis fik mine mekanikere lavet cyklen igen, så jeg kunne bruge den i finalen og i semifinalen, siger Peter Kildemand.

Niels-Kristian Iversen vandt grandprix'et i Cardiff. I semifinalerne var Nicki Pedersen og Michael Jepsen Jensen også blandt deltagerne.

Oversigt

    Oversigt