Dansk verdensmester i bueskydning sikkert videre i VM

Maja Jager og Carina Rosenvinge klarede sig udmærket i kvalifikationsrunden ved VM. Holdet gik ikke videre.

VM i bueskydning blev mandag skudt i gang, og danske Maja Jager formåede sammen med landsmanden Carina Rosenvinge at skyde sig gennem kvalifikationsrunden i recurve-disciplinen.

- Jeg formåede at holde fokus, så det er jeg godt tilfreds med. Selvfølgelig går det op og ned, men jeg ender som nummer 15, og det er helt acceptabelt, siger Maja Jager.

Maja Jager startede ellers lidt skidt ud, men den danske verdensmester fik indstillet sigtekornet, som formiddagen skred frem.

En 15. plads i kvalifikationen betyder, at det danske medaljehåb først risikerer at møde de stærkeste modstandere langt henne i turneringen.

Carina Rosenvinge endte på en 31. plads og er også videre, mens Natasja Bech blev nummer 130 og er ude af turneringen, da kun de 104 bedste går videre.

Sportschef i Bueskydning Danmark, Allan Grønkjær, ærgrer sig over Natasja Bechs exit, men glæder sig samtidig over Maja Jagers og Carina Rosenvinges præstationer.

- Jeg er rigtig tilfreds med, hvad jeg har set. Maja og Carina leverede et virkeligt godt stykke arbejde. Natasja kæmpede hele vejen, men vi må bare erkende, at hun havde en rigtig dårlig dag, siger han.

De danske recurve-damer er ude af holdkonkurrencen, efter at holdet ikke endte blandt de 16 bedste. Danmark sluttede som nummer 19.

Det betyder, at holdet ikke denne omgang sikrede sig adgang til OL i Rio næste år.

- Vi er meget skuffede over, at holdet ikke klarede den. Målsætningen var at ende som nummer cirka otte-ni stykker, siger Allan Grønkjær.

OL kan dog stadig nås endnu, da der blandt andet er en række World Cup-turneringer, der kan sikre billetten til Brasilien.

Hos mændene sluttede Casper Lauridsen på 78.-pladsen i kvalifikationsrunden i recurve-disciplinen, og danskeren er dermed videre til eliminationsskydningerne.

I holdkonkurrencen for mænd er Danmark derimod færdig i recurve.

I compound-disciplinen sluttede Tanja Jensen på andenpladsen og er dermed blandt de 32 bedste tilbageværende bueskytter. Det samme gælder for Martin Damsbo, der er videre i samme disciplin hos mændene med sin syvendeplads.

I holdkonkurrencerne i denne disciplin er Danmark også videre hos mænd og kvinder, mens Tanja Jensen og Martin Damsbo også er videre i mixedhold-konkurrencen, hvor de møder Norge i 1/8-finalen.

De indledende runder skydes i Sundby Idrætspark på Amager, mens finalerne finder sted på Christianborg Slotsplads 1. og 2. august.

Oversigt

    Oversigt