Stor søgning til bygningsuddannelser

Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense mærker nu effekten af regionens satsning på byggeri. Flere bygningsuddannelser har markant fremgang, viser helt nye tal.

Fremtiden tegner lovende for flere af de fynske bygningsuddannelser. Det viser helt nye tal for optaget 30. juli på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Uddannelserne til bygningskonstruktør, installatør og energiteknologer går frem med henholdsvis 26, 59 og 60 procent. På Erhvervsakademiet Lillebælt ser man ikke mindst satsningen på store byggerier i Odense og andre steder i Region Syddanmark som en væsentlig forklaring på det stigende ansøgerantal.

- De mange nye byggerier har helt klart en afsmittende effekt på flere af vores uddannelser. De studerende søger dem, fordi der i mange tilfælde er garanti for job i bygge- og anlægssektoren efterfølgende, siger Alice Petersen, erhvervskontaktchef, Erhvervsakademiet Lillebælt.

Virksomhederne lokker med stor løn

På installatøruddannelsen - en toårig overbygningsuddannelse for elektrikere - oplever man ligefrem, at virksomheder vifter de studerende om næsen med jobtilbud, længe før den sidste eksamen er i hus.

- Vi har faktisk længe stået med den udfordring, at vi ikke har kunnet imødekomme virksomhedernes efterspørgsel på installatører. Men nu lader det til, at udsigten til en startlønpå omkring 30.000 om måneden og sikker beskæftigelse, skaber stor interesse. Stadig flere søger ind på installatøruddannelsen, siger Alice Petersen.

På uddannelsen til bygningskonstruktør har Erhvervsakademiet Lillebælt haft 101 nye ansøgere, hvilket er det største antal nogensinde.

Oversigt

    Oversigt