Vejleder: Afviste ansøgere skal tænke alternativt

Der er stadig håb forude for de mere end 23.000 ansøgere, der torsdag ikke er kommet ind på nogen af de videregående uddannelser, de har søgt.

23.341 er ikke kommet ind på nogen af de uddannelser, de har søgt. Det svarer til cirka en fjerdedel af alle ansøgerne i år. Men selvom det ikke lykkedes i første omgang, så er det stadig muligt at få en plads på en uddannelse inden studiestart.

Flere uddannelser har nemlig ledige pladser, men det kan betyde, at de studerende skal tænke alternativt og vælge uddannelser, de ikke har søgt i første omgang. Det kan også være, at de skal være villige til at flytte til en anden by for at studere.

- I forbindelse med optaget i anden runde er der lidt mere villighed til at flytte efter uddannelserne, siger Peter Præstgaard, centerleder på Studievalg Fyn til Ritzau.

Han gør i øvrigt opmærksom på, at antallet af afviste ansøgere viser et lidt skævt billede. Omkring halvdelen af de 23.342 afviste har nemlig aldrig haft muligheden for at komme ind på en videregående uddannelse.

- Det drejer sig om folk, der ikke opfylder de formelle krav, og som ikke ville komme ind selvom der var 100.000 studiepladser, siger han.

Peter Præstgaard vurderer, at ud af dem, der har formalia i orden, vil omkring 1000 ansøgere typisk finde en studieplads inden studiestart til sommer.

Hvis du ikke er kommet ind på en uddannelse, så se med i vores udsendelse klokken 19.30, hvor Peter Præstgaard giver gode råd til, hvad man skal gøre.

Oversigt

    Oversigt