Dobbeltløn til Holst er ikke meningen med reglerne

Lars Løkke forsøgte i sin tid som indenrigsminister at forhindre dobbeltløn, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Forsvarsminister Carl Holst (V) følger reglerne, når han modtager en ekstra årsløn på 833.040 kroner fra Region Syddanmark. Men det var ikke meningen med den bekendtgørelse, der giver ham ret til pengene oven i sin ministerløn. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Tværtimod blev der ifølge avisen i 2005 indsat en bestemmelse for at undgå denne type situationer.

Den daværende indenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), ville nemlig undgå, at borgmestre og amtsborgmestre kunne få dobbelt løn i et år, hvis de i 2007 blev valgt til borgmestre og regionsformænd i de nye kommuner og regioner.

Det fremgår af en aktindsigt, som Vejle Amts Folkeblad har fået hos Indenrigsministeriet.

Indenrigsministeriet forklarer i en mail til avisen, at "Ministeriet indsatte bestemmelsen i bekendtgørelsen for at imødegå situationer, der efter ministeriets opfattelse kunne virke stødende".

Høringssvarene i sagen viser, at ingen formentlig tog højde for, at en regionsrådsformand kom i Folketinget.

Carl Holst har på Facebook forsvaret sig med, at han følger de regler, der er på området, og at der slet ikke er tale om dobbeltløn.

- Efterlønnen er en del af den samlede aflønning, som jeg får for mit arbejde i amt og region, og den er blevet udbetalt helt automatisk, skriver han.

- Selvom efterlønnen først er blevet udbetalt efter, at mit arbejde for regionen er stoppet, så vedrører den alene mit arbejde i regionen og har altså ikke noget at gøre med den opgave, jeg nu er blevet betroet.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt