Flere lærere til Fyn - men slet ikke nok

Der har været en stigning i antallet af ansøgere til den fynske læreruddannelse. Men der er stadig flere end 100 ledige pladser. Mange ansøgere var end ikke kvalificeret til kvote 2, og det bekymrer rektor på University College Lillebælt, der står bag uddannelsen.

Vi mangler stadig flere lærere

University College Lillebælt har egentlig fået en fremgang på 23 % i forhold til optagelser, og det er ifølge rektor Erik Knudsen glædeligt, men stadig ikke nok.

Det er rigtig glædeligt. Efter et par år med nedgang oplever vi nu en pæn stigning søgningen. Og det er jo godt. For der vil blive brug for dem i de kommende år, forklarer han og fortsætter:

- Vi så jo gerne, at der var endnu flere studerende på læreruddannelsen. Der har været nogle udfordringer og konflikter omkring den nye skolereform, men det virker som om, at det er lagt bag os. Men vi kunne godt bruge nogle flere, og det tror jeg også, at der er et grundlag for, uddyber han.

Dukker ikke op til samtale

Ifølge University College Lillebælts rektor, er der mange, der er afvist på grund af blandt andet de nye optagelsessystemer.

- Vi står faktisk i den paradoksale situation, at vi faktisk har haft en større søgning til uddannelsen. Men optagelsessystemer et blevet ændret, så man skal have syv i gennemsnit, og hvis man ikke har det, så skal man for at kunne blive optaget, møde op til en samtale, og det er der faktisk et forbavsende stort antal, der ikke dukker op til, siger Rektor Erik Knudsen.

Se mere om det i vores udsendelse i aften klokken 19.30

Oversigt

    Oversigt