Dømte udebliver fra Søbysøgaard på grund af E-boks

Digital post er årsagen til, at dobbelt så mange fanger som tidligere udebliver fra afsoning i det åbne fængsel Søbysøgaard. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Halvtreds procent af de fanger Søbysøgaard indkalder til afsoning i det åbne fængsel dukker aldrig op. Det viser tal fra første halvår af 2015, hvilket er en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

- Da vi gik over til kun at indkalde de dømte igennem e-boksen, oplevede vi en stigning af dømte, der udeblev. Statistikken sprang simpelthen, siger Lars Skjødt Vinther, fængselsinspektør ved Søbysøgaard til Fyens Stiftstidende.

Udfordringen er særlig stor i de åbne fængsler, da en stor del af de kommende indsatte kommer fra fri fod, hvilket betyder de selv skal rejse til fængslet. Det gør en stor del af dem ikke, da de aldrig eller sjældent checker e-boks og derfor ikke er vidende omkring, at de er blevet indkaldt.

- Det er jo uhensigtsmæssig brug af ressourcer, at vi ikke kan vide, hvor mange der dukker op i løbet af en uge. En normal mandag, hvor der burde komme fire nye indsatte, kommer der måske kun to, og så dukker der tre op, der burde være kommet i sidste uge, siger Lars Skjødt Vinter.

Kriminalforsorgen erkender problemet og vil nu gå tilbage til også at sende et almindeligt indkaldelsesbrev i håb om at knække kurven.

Oversigt

    Oversigt