Region afviser problem med ambulancekørsel efter kritik

Ambulancekørslen i Region Syddanmark hænger sammen trods problemer med at skaffe reddere, siger regionen.

Både borgere og sundhedsminister Sophie Løhde (V) kan sove roligt om natten, når det gælder ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Det siger formanden for udvalget for den præhospitale indsats i regionen, Thyge Nielsen.

Det sker, efter at sundhedsministeren nu vil have en redegørelse for, hvordan regionen vil få ambulancekørslen til at hænge sammen, når det nye firma, hollandske Bios, til september overtager ambulancekørslen fra Falck.

Bios er nemlig ifølge Politiken mandag langt fra at opfylde målet om at skaffe 558 reddere til at drive transporten af regionens syge og tilskadekomne.

Faktisk mangler der lige nu - mindre end en måned før, Bios overtager ambulancedriften - omkring 200 mand.

Men med overarbejde og vikardækning hænger vagtplanen sammen, siger Thyge Nielsen.

- Vi er enige med Bios i, at idealbemandingen er godt 550 mand, hvis man ikke skal bruge vikarer og have overarbejde. Men så længe, man ikke har den bemanding, så kan man komme langt med overarbejde og vikarer, så vi tror på, at det kan lade sig gøre.

- Vi har set en vagtplan, der, mand for mand, siger, hvem der skal køre hvornår, og Bios har vist os en plan, der hænger sammen indenfor danske arbejdstidsregler, siger Thyge Nielsen.

Spørgsmål: Så der er slet ikke noget problem?

- Det er jo et problem i det øjeblik, at vagtplanen kun hænger sammen, når man bruger en del overarbejde.

- Men jeg er tryg ved, at det her, som det ser ud nu, kommer til at fungere på en tilfredsstillende måde, og det kan borgerne også godt være, siger han og fortsætter:

- Og vi vil give ministeren en redegørelse for, hvordan status er lige nu, og hvordan vi forventer, at tingene vil køre fra 1. september, og så går vi ud fra, at ministeren vil være beroliget, siger han.

Oversigt

    Oversigt