Virksomheder søges: Supercomputer klar til at problemknuse

På Syddansk Universitet i Odense står en supercomputer - klar til at knuse store, svære problemstillinger. Universitetet skal fange de studerendes interesse og søger nu virksomheder.

I marts satte SDU strøm til de hundredevis af kabler, der er tilsluttet Danmarks største computer - en såkaldt supercomputer, der er i stand til at finde frem til forskningsresultater, man ellers ikke ville have fundet.

Nu skal de studerendes interesse for computeren vækkes, og der skal skabes en kontakt til virksomhederne.

- Vi søger derfor virksomheder med store problemer, siger Peter Bækgaard Madsen, der er projektleder på Syddansk Universitet

- Det kan være alle typer af virksomheder. Det kan være robot- og produktionsvirksomheder. Det kan også være virksomheder, der arbejder med sprog, økonomi eller historie - alt muligt, siger han.

Kan tælle flygtninge

Et konkret problem, supercomputeren allerede er i gang med at knuse, er optællingen af personer i en flygtningelejr i samarbejde med Danoffice i Svendborg.

- En drone overflyver lejren, og normalt tager det meget lang tid at bearbejde materialet bagefter, og de samme mennesker bliver talt flere gange - men med computerens hjælp kan den store mængde data behandles på kort tid, og samtidig bliver der ikke talt dobbelt, siger Peter Bækgaard Madsen.

Han oplyser, at der gerne skal findes 20-30 virksomheder, og målet er at skabe en forbindelse mellem de studerende, SDU og virksomhederne.

- Vi skal have vækket de studerendes interesse. De skal opleve, at det ikke er så farligt, og at man ikke behøver at være nørd for at arbejde med supercomputeren, siger Peter Bækgaard Madsen.

Virksomhederne skal findes inden en workshop i uge 45 - og tre af virksomhederne bliver udvalgt til en projektperiode, hvor de får 2-300 køretimer på computeren - svarende til omkring en million kroner.

Oversigt

    Oversigt