Nordfyn får sundhedsstempel

Son den første kommune i landet bliver Nordfyns Kommune nu sundhedscertificeret som samlet arbejdsplads. 2500 medarbejdere har de seneste to år fulgt en sundere vej.

Det er Dansk Firmaidrætsforbund, der står for sundhedscertificeringen, som kommunen officielt modtager den 24. august.

- På Nordfyn satser vi sundt, både indadtil og udadtil i forhold til vores borgere. Hvad angår Nordfyns Kommune som arbejdsplads, handler det først og fremmest om at skabe en attraktiv arbejdsplads med masser af arbejdsglæde. Det handler selvfølgelige også om at vende vores sygefravær til nærvær, så vi bliver endnu mere effektive og kan yde en endnu bedre service til vores borgere, siger borgmester Morten Andersen.

I 2014 introducerede Nordfyns Kommune fem nye sundhedspakker til medarbejderne. Pakkerne tager blandt andet udgangspunkt i rygestop, sunde opskrifter og behandling hos fysioterapeuter og kiropraktorer.

- Om man arbejder på et rådhus, i Vej & Park, en skole, en daginstitution eller et plejecenter, så skal alle have lige muligheder. De fem pakker er kommunikeret ud til alle ansatte, og de 70 lokale sundhedsambassadører løfter dem helt ud til den enkelte medarbejder, siger Trine Kyed, sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund.

Hun har fungeret som rådgiver for Nordfyns Kommune undervejs i processen.

Oversigt

    Oversigt