Oscar på visit i Svendborg

Svendborg har i disse dage besøg af en af filmverdenens ypperste anerkendelser - endda flere af slagsen. En flok ægte Oscarstatuetter kan nu ses helt tæt på hos Galleri DGV.

Nogle af de berømte statuetter, der i disse dage besøger Svendborg i forbindelse med SVEND15 tilhører Gabriel Axel (Babettes Gæstebud - 1988), Susanne Bier (Hævnen - 2011) og en af de nyeste Anders Walther og Kim Magnusson (Helium - 2014).

Det er første gang, danske Oscarstatuetter samles og udstilles.

- En dag i februar sad jeg og Maria Moni og forestillede os, at vi en sommerdag i august skulle stå og drikke champagne, mens vi nød synet af smukke Oscarstatuetter - og her er vi nu. Vi har vin i glassene, solen stråler ind ad vinduerne og Oscarstatuetterne er her. Det er en drøm, der er blevet til virkelighed, siger Michael Fleischer, der er programchef for SVEND15.

Dobbelt Oscar-vinder Kim Magnusson var lørdag aften selv en tur forbi udstillingen for at se sine statuetter i selskab med de øvrige. Han åbnede udstillingen med små historier fra Oscarfesterne.

- Det bliver aldrig kedeligt at være med til Oscarfesten. Sidste år var vi oppe imod et rigtig stærkt felt. Vi sad der i salen og håbede på at vinde, mens vi prøvede på at sige til os selv: det er SÅ flot at være nomineret, det er lige så flot at være nomineret....og så vandt vi og brød ud i et vild jubel!, siger Kim Magnusson.

Hele Oscar-selskabet i Svendborg ser sådan ud:

- Gabriel Axel for "Babettes Gæstebud" 1988[/size]

- Bille August for "Pelle Eroberen" 1989 [/size]

- Anders Thomas Jensen & Kim Magnusson for kortfilmen "Valgaften" 1999

- Martin Strange-Hansen & Mie Andreasen for kortfilmen "Der er en yndig mand" 2003

- Joachim Back & Tivi Magnusson for kortfilmen "De nye lejere" 2010

- Susanne Bier for "Hævnen" 2011

- Anders Walther & Kim Magnusson for kortfilmen "Helium" 2014

Herudover indeholder udstillingen også effekter fra nominerede og vindere over de seneste 84 år. Udstillingen på Galleri DGV er åben frem til 30. august.

Oversigt

    Oversigt