Ulveforsker: De er bygget til at bevæge sig langt til vands

Et kærestepar spottede mandag to ulve på Fyn. Og hvis det er ulve, der er set, er det ikke usandsynligt, at de er kommet til Fyn ved egen kraft, mener en af Danmarks førende ulveforskere.

Efter knapt 200 års fravær er ulven tilbage i Danmark. Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i november 2012. Siden er der observeret ulve og indsamlet DNA-spor i det meste af Jylland - og nu er de vilde dyr altså måske også kommet til Fyn.

- Spørgsmålet er, om der har gået ulve på den anden side af Lillebælt og tænkt "Det ser godt ud" - så svømmer de bare over. De skal nok nå over til Fyn, siger Mark Desholm, der er forsker i vildbiologi på Århus Universitet.

Ulvetracking.dk fortæller, at tippet, de fik i mandags, er et "rigtig troværdigt tip". Kæresteparret har været gode til at beskrive udseendet på de dyr, de har spottet. Og selvom der lige umiddelbart er langt fra Jylland til Fyn, er der ikke noget, der forhindrer en ulv i at svømme over, mener ulveforskeren.

- De har ekstremt stærke ben - svømmehud mellem tæerne og kraftige poter. De er bygget til at bevæge sig langt til vands og til lands. Nøglen til ulvens succes er, at de kan sprede sig, som de kan, siger Mark Desholm.

En vildtkonsulent er dog lidt mere skeptisk med at konkludere, at ulvene uden videre skulle have forladt deres skovområder.

- Deres primære opholdsområde er de store skovområder i Jylland. Så der skal noget til at få dem til at flytte fra de områder. Der er rigeligt med mad og ro og fred derovre, siger Lars Erlandsen Brun, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen på Fyn.

Oversigt

    Oversigt