Langeland raser over reportage: Nu inviterer øboerne til debat

En reportage i Politiken har fået Langeland til at syde af skuffelse og raseri. Onsdag inviterer øboerne Politikens journalister til debat på Langeland Bibliotek.

Politiken bragte den 16. august en reportage og billedserie, der opstillede en række eksempler på, hvordan øen er udsigtsløs - om "bagsiden af den maleriske landsbyidyl".

Reportagen har skuffet øboerne, der både er forbløffede og rasende over flere af eksemplerne.

Et billede af en ung fyr og et kærestepar har billedteksten:

"De unge, der hænger ud foran Nordea i Rudkøbing, har ikke meget at give sig til. Linea kysser lidt med sin kæreste Cliff. Flemming, eller 'MC F', som han helst vil kaldes, spiller Hard Style imens. Spørger man sognepræstens mor, er Langelands unge måske blandt Langelands virkelige fattige. »Man er ikke fattig, før man har mistet håbet«, fortalte hun mig en aften. Og på en måde passer det godt ind her på Langeland. Har øen i det store og hele mistet håbet for de unge?".

Et andet billede forestiller en ung pige, der står og fryser, ryger og drikker:

"Marie på 16 har lige været i vandet med alt tøjet på. Derfor står hun og fryser og falder ind i sig selv. Med et fortvivlet udtryk, der matcher hendes omtumlede fortid ind og ud af opholdssteder - for til sidst at havne på Langeland. Hun er en af mange unge på øen, der prøver at bryde en dårlig cirkel med for meget fest og sprut for at komme på fode igen."

Det er fotojournalist Janus Engel, der har besøgt Langeland for at undersøge livet i "udkantsdanmark". Og det er ham, der sammen med fotochef Thomas Borberg og en yderligere journalist, der onsdag eftermiddag skal stå på mål for øboernes spørgsmål.

Se med live fra debatten på TV 2/FYN.

Læs Politikens reportage fra Langeland her

Oversigt

    Oversigt