Region Syddanmark beholder aftale med Bios

Region Syddanmark opretholder aftalen med Bios, men sætter selskabet under daglig administration.

Det bliver fortsat det hollandske selskab Bios, der fra tirsdag kommer til at stå for ambulancedriften på Fyn og i Sønderjylland. Region Syddanmark har således efter et ekstraordinært møde fredag valgt beholde kontrakten, men holder dagligt øje med selskabet.

Det oplyser regionsrådsformand Stephanie Lose (V) på et pressemøde fredag aften.

- Vi har en kontrakt med Bios, og den står vi ved, siger Stephanie Lose.

- Vi har valgt Bios, fordi vi fortsat vil være i tæt dialog. Bios er stadig den bedste mulighed for, at der kører ambulancer i Syddanmark.

Hun suppleres af Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for regionens sundhedsudvalg:

- Vi følger Bios ambulanceberedskab så tæt, at det kommer til at fungere, forsikrer han.

Beslutningen om at beholde Bios som ambulance-operatør i stedet for at vende tilbage til den hidtidige operatør, Falck, blev truffet efter et flere timer langt regionsrådsmøde, hvor selskabets omdiskuterede vagtplan blev gransket nøje.

Enhedslisten og SF's i alt fire medlemmer af regionsrådet stemte som de eneste for, at regionen skulle opsige kontrakten med Bios.

I kulissen har Falck stået med et bud, som ville have kostet regionen 100 millioner kroner ekstra. Tallet dækker ifølge Ritzaus oplysninger over den difference, der var mellem buddene fra henholdsvis Bios og Falck.

Trods beslutningen om at beholde aftalen med Bios understreger Stephanie Lose, at selskabet har begået tillidsbrud, og at det er "voldsomt problematisk", at Bios har præsenteret en vagtplan, der ikke hænger sammen.

Indtil onsdag aften - under en uge inden selskabet overtager ambulancedriften - blev regionen gjort bekendt med, at selskabet ikke, som det ellers havde erklæret, havde nok mandskab til at udfylde vagtplanen for september.

En fejlagtig oplysning, som regionen havde givet videre til sundhedsminister Sophie Løhde (V). Ifølge Stephanie Lose i god tro.

Hun understreger, at der forsat er beredskaber, der ikke hænger sammen, og at Bios kommer til at betale regningen for, at det fremover bliver muligt at købe ekstra beredskab med tre timers varsel hos konkurrenten Responce, der er ejet af Falck.

Regionen bebuder en ekstern undersøgelse af hele ambulancesagen i Region Syddanmark.

Forud for mødet havde regionen i samarbejde med Bios kulegravet problemet med vagtplanerne. Kulegravningen viser, at der ikke var faste navne på hver femte vagt i vagtplanen.

Oversigt

    Oversigt