OB henter ukrainsk målmand på lejekontrakt

Målmanden Maksym Koval skifter fra Dynamo Kiev til OB på en lejekontrakt gældende for resten af sæsonen.

Søndag aften holdt Michael Tørnes målet rent, da OB hjemme besejrede FC København 1-0 i Superligaen. Men Tørnes får næppe lov til at beholde pladsen i fynboernes mål.

OB henter nemlig den ukrainske målmand Maksym Koval på en lejekontrakt i Dynamo Kiev gældende for resten af sæsonen. Det oplyser både den ukrainske og fynske klub.

- Jeg er kommet her for at hjælpe holdet til gode resultater, og som fodboldspiller går man altid efter at vinde så meget som overhovedet muligt i både ligaen og pokalturneringen.

- Jeg har spillet mange kampe i Ukraine, og jeg har haft et stort ønske om at komme ud i Europa og prøve mig af, så jeg glæder mig over, at det sker nu, siger 22-årige Koval til OB's hjemmeside.

Inden sæsonen købte OB målmanden Michael Falkesgaard i Brøndby, men allerede efter få spillerunder blev han langtidsskadet, hvorfor OB manglede en målmand.

- Der er blevet taget rigtig godt imod mig, og det er et spændende hold, som jeg så mod FCK i en fantastisk atmosfære med fantastiske fans.

- Så jeg vil gøre alt for at være med til at udvikle holdet og mig selv, og jeg får al den hjælp, jeg har brug for. Det virker som et super godt kollektiv, så jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang, siger Koval.

Han har været på kontrakt i Dynamo Kiev siden 2010 og har tidligere optrådt for Ukraines A-landshold en enkelt gang.

- Maksym er en målmand med en bemærkelsesværdig erfaring, når vi tager hans alder i betragtning. Han er et enormt målmandstalent, og han har allerede vist, at han ved, hvordan han skal få talentet til at folde sig ud på banen.

- Derfor er vi rigtig glade for, at Maksym er en del af OB i den kommende sæson, og jeg er overbevist om, at han vil blive en stærk og inspirerende del af vores målmandsteam, siger OB-sportsdirektør Jesper Hansen.

OB venter stadig på, at Kovals arbejdstilladelse kommer på plads, så ukraineren kan træne med holdkammeraterne.

Oversigt

    Oversigt