Patientforening om Bios-sag: Man bliver lidt gråhåret

Patientforeningen er på trods af hullede vagtplaner stadig overbevist om, at patienter ikke skal bekymre sig.

Ved midnat overtager selskabet Bios ambulancedriften i Region Syddanmark, og på trods af meldinger om mangelfulde vagtplaner, mener Patientforeningen, at borgere kan føle sig trygge ved overgangen til det hollandske selskab.

- Man er da blevet en anelse gråhåret af det, der er blevet meldt ud. Men de skal have en fair chance, og vi skal ikke dømme folk, før de har haft en chance for at vise, hvad de kan, siger Niels Jørgen Langkilde, der er landssekretær i Patientforeningen.

Han er sikker på, at patienterne ikke har noget at bekymre sig om, og at Bios vil køre smertefrit, når de er forbi opstartsfasen.

- Jeg har fuld tillid til, at når de er oppe og køre, så vil flere reddere turde søge job hos Bios. Mange har været nervøse, fordi der er blevet skrevet så meget negativt om Bios, siger Niels Jørgen Langkilde.

Patientforeningen har fra starten været meget positiv omkring at sende flere sundhedsopgaver i udbud.

- Der har været mange penge at spare ved det her, og vi har i den grad behov for penge i sundhedsvæsnet, så vi er meget tilfredse med, at man laver udbud, siger Niels Jørgen Langkilde.

Men de grå hår begynder at titte frem, når der kommer meldinger om, det private måske ikke er i stand til at løfte opgaven godt nok.

- Det skal selvfølgelig laves i en kvalitet, og det skal være gennemtænkt, siger han.

Det er lidt over et år siden, at det hollandske firma Bios slog Falck i en budkrig om ambulancekørsel på Fyn og i Syd- og Sønderjylland.

På trods af selskabets udmeldinger har det vist sig, at de har haft meget svært ved finde reddere nok til at dække vagtplanen.

Men ved hjælp af frivilligt overarbejde og assistance fra ambulanceselskabet Responce, er vagtplanen for de to første uger af september nu dækket ind.

Oversigt

    Oversigt