Mågekrig: Mere end dobbelt så mange vil skyde måger

Måger er ikke populære i de fynske havnebyer. Antallet af ansøgninger om at få lov til at regulere måger er næsten tredoblet på blot fire år.

Skrigende måger, der holder folk vågne om natten. Nærgående måger, der angriber udespisende cafégæster - og afleverer mågeklatter, der ødelægger lakken på bilerne.

Mågerne er ikke blandt de mest populære dyr. Siden de blev fredede i 2011, er antallet af måger steget - og det samme er antallet af ansøgninger om at få lov at regulere - eller bare skyde - mågerne.

Det viser nye tal fra Naturstyrelsen.

I 2011 modtog Naturstyrelsen 26 fynske ansøgninger om at få lov til at skyde måger. I 2014 var tallet steget til 69. I de 69 tilfælde er der givet 32 tilladelser til at skyde måger.

Naturstyrelsen oplyser i en mail til TV 2/FYN, at der overordnet set gives reguleringstilladelse i alle tilfælde, hvor det gælder måger, der generer cafégæster, restauranter og levnedsmiddel. Hensyn til folks sundhed vejer tungere end hensyn til dyr.

Omvendt gives der afslag, hvor folk søger om tilladelse til at regulere måger, der hakker i isolationen på bygninger og lignende - og ifølge EU-regler, så må der ikke gives tilladelse til at regulere fugle på grund af eventuelle skader på bygninger. Dyreliv vejer tungere end materiel.

Også stigning på landsplan

På landsplan er tallet også steget; fra 190 i 2011 til 442 i 2014.

Indtil 2011 var der jagttid på måger fra 1. september til 31. december, men siden da har det været totalt forbudt at skyde måger. Derfor er antallet af måger steget, og det samme med antallet af klager.

Oversigt

    Oversigt