Fynsk V-politiker i modvind efter flygtningeudtalelser

Venstre-profilen Bo Libergren får kritik for Facebook-opdatering om de mange flygtninge, der i disse uger kommer til Europa.

Venstre-profilen Bo Libergren får massiv kritik for Facebook-opdatering om de mange flygtninge, der i disse uger kommer til Europa.

Venstres politiske ordfører i Odense Byråd Bo Libergren anerkender ikke de store folkemængder fra Syrien som værende flygtninge. Han betegner de mange mennesker, som i de her uger søger til Danmark eller andre EU-lande, som velfærdssøgende muslimer, der kun kommer, fordi de ønsker et bedre liv for dem selv og deres børn.

Derfor skrev Bo Libergren tirsdag et indlæg på Facebook, hvor han opfordrede til stop for den muslimske indvandring.

- Vi skal først og fremmest redde det kristne Europa af hensyn til fremtidige generationer af danskere og europæere, skrev Bo Libergren, som samtidig kom med en opfordring til, at Danmark dropper sine internationale forpligtelser og opsiger flere af de konventioner, vi har skrevet under på.

- Den udløsende faktor for flodbølgen af migranter kan godt være krig. Men det grundlæggende problem er den uansvarlige befolkningstilvækst i Mellemøsten og den muslimske verden, skriver Bo Libergren.

Frastødende og umenneskeligt

Bo Libergrens Facebook-opdatering, der er grundlaget for kritikken.
Bo Libergrens Facebook-opdatering, der er grundlaget for kritikken.

Venstremandens holdning til flygtningesituationen har fået flere af politikerne i byrådet fra S og SF til at reagere skarpt.

- Det er et frastødende og umenneskeligt syn på andre mennesker, siger Brian Dybro (SF) til TV 2/Fyn.

- Jeg håber, at Venstres rådmand Jane Jegind vil tage afstand fra udtalelserne, siger byrådsmedlem Tim Vermund (S).

Bo Libergren har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen, men han skriver i en kommentar til TV 2/Fyn, at han i indlægget på Facebook har udtrykt sin personlige holdning.

- Vi må ærligt forholde os til, hvilke konsekvenser massiv muslimsk indvandring har i Odense, Danmark og Europa, skriver Bo Libergren, som samtidig tilføjer, at migrantbølgen vil få konsekvenser for velfærden i Odense, Danmark og Europa.

TV2/Fyn har forsøgt at få Venstres spidskandidat og rådmand Jane Jegind til at forholde sig til Bo Libergrens synspunkter, men hun vil ikke kommentere sin politiske ordførers synspunkter.

- Hvad Bo mener som Venstremand om udenrigspolitik tilkommer ikke mig som rådmand at kommentere på, siger Jane Jegind.

Tidligere minister og æresmedlem i Venstre Britta Schall Holberg har også læst Bo Libergrens indlæg på Facebook.

- Jeg tænker mit, - og vil nøjes med at konstatere, at jeg har svært ved at genkende mit eget parti, hvis de holdninger er udtryk for Venstres politik, siger Britta Schall Holberg til TV 2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt