Peter Christensen er ny forsvarsminister

Det bliver Peter Christensen, der ikke sidder i Folketinget, der afløser Carl Holst som forsvarsminister.

Den 40-årige sønderjyde Peter Christensen bliver ny forsvarsminister i Venstre-regeringen efter Carl Holst, som efter en række "møgsager" tirsdag trak sig som forsvarsminister efter blot 93 dage på posten.

Det skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook.

- Kører nu til Amalienborg for at præsentere landets nye forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, Peter Christensen.

- Forud for milliardinvesteringer i forsvaret og forhandling af nyt forsvarsforlig har jeg lagt vægt på at vælge en person med stor parlamentarisk erfaring, der er bredt respekteret på Christiansborg, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Peter Christensen blev ikke valgt ind i Folketinget ved det seneste valg 18. juni. Han er blandt andet tidligere skatteminister og politisk ordfører for Venstre.

Men efter valglussingen proklamerede Peter Christensen, at han droppede politik helt efter 14 år i Folketinget.

- Venstre har fået en røvfuld af Dansk Folkeparti - og det har jeg også, skrev han selv på Facebook efter valget med henvisning til, at DF bragede frem i Sønderjylland, hvor Peter Christensen stillede op.

Valgnederlaget i juni var en overraskelse for mange, der havde spået Peter Christensen som finansminister i en ny blå regering, da "PC", som han kaldes, har været en af de mest udtalte støtter af Lars Løkke Rasmussen.

Den nyudnævnte forsvarsminister stod Løkke bi, da Løkke i sommeren 2014 blev udfordret af Kristian Jensen som Venstres formand.

Peter Christensen kom i Folketinget i 2001, da Anders Fogh Rasmussen (V) vandt over Poul Nyrup Rasmussen (S). Først var han på sidelinjen, da han sammen med Søren Pind støttede ti liberale teser, som stred mod Foghs midterpolitik. Siden steg han i graderne.

Mens Peter Christensen ikke er medlem af Folketinget, så er Carl Holst det fortsat.

Mandag aften fandt Region Syddanmarks forretningsudvalg stærke indicier på, at Carl Holsts personlige assistent i Holsts tid som regionsformand havde brugt arbejdstiden på regionsformandens valgkamp forud for folketingsvalget 18. juni.

- Jeg ringede til Lars Løkke og sagde, at med det mediefokus, der var på sager om noget, der ikke havde med jobbet som forsvarsminister at gøre, så kunne jeg ikke både håndtere sagerne og være forsvarsminister, sagde Carl Holst om sin afgang.

Peter Christensens på forhånd kendte udfordringer er blandt andet køb af kampfly, kampen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat og at få styr på Forsvarets pressede økonomi.

Oversigt

    Oversigt