Tåge og stærk strøm formentlig skyld i påsejling af bro

Direktøren for Ærøfærgerne tror, at påsejlingen af Svendborgsundbroen var en kombination at tåge og strøm.

Det er endnu uvist, hvad der er den præcise årsag til, at en af Ærø-færgerne mandag morgen påsejlede Svendborgsundbroen, der forbinder Tåsinge med Fyn.

Men færgeselskabet Ærøfærgernes direktør Kjeld Møller har en idé om, hvor man skal lede.

- Det er først, når kaptajnen har skrevet rapport, og den er blevet vurderet af Søfartsstyrelsen og Havarikommissionen, at vi har det fulde overblik.

- Men vi tror, at kaptajnen på grund af den tætte tåge har taget noget af farten af. Så har der formentlig været så stærk strøm, at han har mistet styringen, og så har han ramt afviserværnet, siger han.

Lige nu handler det først og fremmest for Ærøfærgerne om at finde ud af, hvornår færgen igen kan fragte passagerer til og fra Ærø.

- Lige nu er vi sammen med Søfartsstyrelsen og et klassifikationsselskab i gang med at finde ud af, om vi kan sejle med skibet igen, eller om vi skal på værft, siger Kjeld Møller.

Han forventer, at der senere i dag er overblik over skaderne på færgen.

Sammenstødet skete omkring klokken 7.25 med 39 passagerer om bord. En af passagererne fik en hudafskrabning, men ellers er der ikke meldt om tilskadekomne.

Som en konsekvens af sammenstødet har Fyns Politi lukket for al trafik på broen, indtil man er sikker på, at den er uskadt.

Mens spærringen står på, er al trafik til og fra Tåsinge og Langeland blokeret.

Oversigt

    Oversigt