Bro påsejlet: Kunstige rev var under opbygning

Svendborgsundbroen er netop blevet fritaget efter grundige undersøgelser. Morgenens påsejling sker samtidig med, at skibe i øjeblikket er i fuld gang med at lave kunstige rev for at beskytte broen mod påsejling.

Hvert år får Svendborgsund-broen småskader og skrammer, når småskibe sejler ind i den. Men for at undgå ulykker som påsejlingen mandag morgen, er Vejdirektoratet i gang med at sikre broen og fire andre broer i Danmark.

- Hvis et stort containerskib eller en færge påsejler en af Svendborgsundbroens bropiller, risikerer vi at skulle lukke broen længe. Det vil have store konsekvenser for de trafikanter på Tåsinge, Langeland og Sydfyn, der er afhængige af den til daglig, fortalte projektleder Shahriar Honar fra Vejdirektoratet for kort tid siden til TV 2/FYN.

Men arbejdet med revene er ikke færdigt, og broen har altså siden påsejlingen af Ærøfærgen mandag morgen været under lup. Mandag middag blev den fritaget, og bilister kunne atter krydse broen.

Det er meningen, at revene skal stoppe de store skibe, hvis de er på kollisionskurs med broen, så de i stedet går på grund.

De mindre skibe kan ikke skade broen alvorligt, hvis de sejler ind i den - og de kunstige rev er ikke til fare for de små skibe.

Oversigt

    Oversigt