Odense-rådmand ny formand for internationalt miljøsamarbejde

Rådmand Steen Møller fra Odense skal de kommende to år stå i spidsen for et europæisk samarbejde mellem mere end 238 byer om bæredygtige og miljøvenlige transportløsninger.

Steen Møller er blevet valgt til formand i organisationen Civitas, der er en EU-finansieret organisation, der arbejder på at gøre transport og trafik i Europas større byer mere bæredygtig og miljøvenlig.

- Jeg er både stolt over og glad for at blive valgt som formand. Civitas er en vigtig europæisk platform, når det gælder om at udvikle bæredygtige trafik- og miljøløsninger i byerne. Jeg glæder mig til at skulle arbejde med både politiske kolleger fra hele Europa og EU-kommissionen for at sætte mobilitet og byudvikling endnu tydeligere på den politiske dagsorden, siger Steen Møller.

 

Steen Møller blev valgt ind i Civitas' politiske ledelse tilbage i 2013, da han var rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense.

- Odense har i mange år haft glæde af arbejdet i Civitas, også med helt konkrete redskaber til at håndtere mobilitetsudfordringerne i forbindelse med byens store transformation. Samtidig oplever jeg en stor interesse for den måde vi har håndteret tingene på i Odense med bl.a. lukningen af Thomas B. Thriges Gade, etableringen af den kommende letbane og den i europæisk sammenhæng massive satsning på cyklisterne, siger Steen Møller.

Oversigt

    Oversigt