Svært at finde bopæle til flygtninge

Flere flygtninge til byen og lavere ydelser til de flygtninge, der kommer, er en cocktail, der gør det svært for Odense at finde nok boliger, når de næste år skal modtage næsten 400 nye flygtninge. Sådan lyder det i dag fra beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller.

Odense Kommune skal i løbet af næste år finde tag over hovedet til 394 nye borgere. Det er resultatet af regeringens fordeling af de 12.000 flygtninge, som Danmark forventer at modtage i 2016. Og det kommer til at blive en udfordring, mener Steen Møller.

- Vi bliver naturligvis ikke ved med at kunne finde boliger. Særligt ikke nu, hvor dem der kommer hertil, kommer til at være på en lavere ydelse end tidligere. Det kommer til at blive en stor udfordring.

I Faaborg-Midtfyn Kommune nikker formanden for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget, Mette Haugaard Frederiksen, genkendende til udfordringen med de mange nye borgere:

- Det er en opgave af hidtil uset karakter, som vi står overfor i den her tid. Både fordi der kommer rigtig mange, og fordi der er et stort tidspres på.

Se mere om kommunernes udfordring med at huse flygtningene på TV 2/Fyn klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt