Børn presses til at stjæle

Uddeler i Brugsen i Søndersø, Michael Bjerg, er frustreret over at unge i byen bliver presset til at stjæle i hans butik.

Personalet i Brugsen har den seneste tid taget en stribe børn helt ned i 10 - 12 års alderen i at stjæle - ofte flere gange om ugen.

Det er ifølge ham en række ældre skoleelever, der tvinger de mindre til at stjæle blandt andet slik og sodavand med trusler af den ene eller anden art.

De 17 - 19-årige bagmænd kontakter de små på en nærliggende skaterbane og presser dem til at gå ind i Brugsen for at stjæle.

Men butikspersonalet oplever også, at de 17 - 19-årige bagmænd kommer ind i butikken sammen med de små og udpeger det, de gerne vil have.

Derefter forlader de større børn butikken og overlader det til de små at klare sig gennem kassen med tyvekosterne.

Butikspersonalet har fanget rigtig mange ved årvågenhed, men også takket være butikkens ret omfattende overvågning.

Men når de kontakter de formodede bagmænd, nægter de selvfølgelig kendskab til det hele.

- Det er trist, når vi pågriber så små børn, der er kommet på afveje, og det er især tragisk, hvis de er presset til det, siger uddeler Michael Bjerg.

Reaktionen fra de små, når de bliver pågrebet, er ofte forskrækkelse og nogle af dem bryder i gråd:

- Når de reagerer sådan, er det faktisk godt, for det viser, at de godt ved, at de er på gale veje, og at der er håb om at få dem på rette vej igen, siger Michael Bjerg.

Vicepolitiinspektør Ebbe Krogaard. Fyns Politi, bekræfter overfor TV 2/FYN, at politiet kender til sagen om tyveri fra Brugsen i Søndersø.

Medarbejder hos SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi) i Nordfyns Kommune, Ghita Steffensen, vil ikke kommentere de konkrete sager.

Men hun siger, at når så små børn er involveret i kriminalitet, tager SSP-repræsentanter fat i både børn og forældre for at tage hånd om sagerne.

Se mere på TV 2/FYN klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt