11-årige mødte op med budskab til Anker Boye

- Vi synes ikke, det er i orden, at I bruger penge på Tour de France i stedet for på de unge. To drenge gik i dag til TV 2/FYN for at blive hørt.

To 11-årige drenge fra Bækholmskolen i Odense gik i dag til medierne med deres budskab. Odenses spareiver er gået får vidt, og nu frygter de for deres skoles fremtid.

- Allerførst ville jeg skrive til Ultra Nyt, men så tænkte jeg, at der var flere, der så TV 2/FYN, lyder det fra Sebastian Alpha Evans.

Bækholmsskolen er en specialskole, og drengene fortæller, at de har hørt fra de voksne på skolen, at deres skole er i fare, og at de kan komme ud på en almindlig folkeskole.

Grundlæggende synes drengene, at Odense Kommune bruger pengene forkert.

- Vi synes ikke, det er i orden, at I bruger penge på Tour de France i stedet for på de unge, fortæller Sebastian Alpha Evans.

Enes Ata Kutuk bakker op om udsagnet, men er også lidt til cykelløbssiden, så han foreslår en mellemløsning, hvor der også går penge til touren.

- Hvis vi skal bruge de penge, kan vi dele dem op, så halvdelen er til de unge og halvdelen er til Tour de France, siger Enes Ata Kutuk.

Og budskabet er direkte til Anker Boye, fortæller drengene.

Da de mødte op, tilkendegav drengene over for TV 2/FYN, at deres forældre godt vidste, at de var taget herud, og da redaktionschef Mads Boel tog kontakt til drengenes forældre for at få det bekræftet, lød svaret: ”Han havde godt nok sagt, at han ville gå til medierne, men jeg havde ikke troet, at han faktisk ville gøre det.”

Imidlertid havde forældrene ikke noget problem med, at børnene kom i medierne, så vi hørte drengene om, hvad de havde på hjerte. Nu håber de så, at deres budskab når ud.

Oversigt

    Oversigt