11 byer konkurrerer med Svendborg om politiskole

Ud af 12 mulige kandidater til den kommende politiskole i Vestdanmark er Svendborg eneste fynske repræsentant

Svendborg kæmper for at få en ny politiskole til byen, men konkurrencen er hård. Jyllands-Posten har lavet en opgørelse, der viser, at i alt 12 byer byder ind på at blive Danmarks politiskoleby nr. 2.

De 12 byer har henvendt sig til justitsminister Søren Pind (V) for at overbevise ham om, at politiskolen skal placeres netop der. De på forhånd fastlagte kriterier bliver dog en udfordring for flere af dem. Eleverne skal nemlig helst kunne rykke til København på bare to timer med udrykning, og det udelukker en del jyske byer. Politieleverne indgår i beredskabet, hvis der opstå situationer, hvor der er behov for mange folk på gaden i forbindelse med optøjer eller lignede.  

Forligsparterne i november enige om, at der i løbet af to år skal oprettes en politiskole i Vestdanmark, men landspolitikerne vil ikke udtale sig på forhånd om eventuelle favoritter.

- Vi vil bare have, at politiskolen til at ligge det bedste sted. Derfor venter vi på, hvad regeringen spiller ud med, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til Jyllands-Posten.

 

De elleve konkurrenter til Svendborg

 

Oversigt

    Oversigt