I det fynske folks tjeneste

14-årig alvorligt såret af knivstik ved fodboldstævne

Fyns Politi har anholdt en 14-årig dreng for knivstik på en jævnaldrende dreng ved et fodboldstævne på Fyn.

Et fodboldstævne i Otterup på Nordfyn tog lørdag aften en yderst alvorlig drejning, da en 14-årig dreng blev stukket i maven med en kniv.

Drengen er meget alvorligt såret af knivstikket, men meldes nu udenfor livsfare, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Thomas Bentsen.

- Vi får anmeldelsen klokken 20.35, at en dreng er blevet stukket i maven. Vi kommer derop og kan konstatere, at den 14-årige har fået et meget alvorligt knivstik, eller snit, i bughulen. På et tidspunkt ser det meget kritisk ud.

- Han bliver hurtigt bragt til Odense Universitetshospital, hvor man konstaterer, at det er alvorligt, men at han umiddelbart er uden for livsfare, siger vagtchefen.

De pårørende til offeret, der er fra København, er blevet underrettet og er på vej til hospitalet.

På baggrund af vidneforklaringer på stedet har Fyns Politi anholdt en mulig gerningsmand.

- Der er tale om en 14-årig dreng fra Aarhus-området, der også er deltager på fodboldstævnet, siger Thomas Bentsen.

Ifølge vagtchefen er det angiveligt et skænderi i en madkø, der er årsagen til knivstikkeriet.

- Det, der er gået forud, er angiveligt et skænderi i noget så banalt som i en madkø eller en kø til en slikbod. Skænderiet bliver så taget videre udenfor, og der eskalerer det tilsyneladende, siger han.

Politiet er talstærkt til stede på Otterup Skole med hunde, kriminalteknikere og efterforskere. På nuværende tidspunkt har de ikke flere oplysninger i sagen.

Fodboldstævnet er det såkaldte Øens Hold Cup, hvor der er deltagere fra både Jylland, Fyn og Sjælland.

Det er endnu usikkert om turneringen fortsætter søndag.

- Jeg er lige ankommet til Otterup Skole og står midt i det hele, så jeg skal skabe mig et overblik over situationen, siger turneringens talsmand, Christian Nørkær, til Ekstra Bladet.

Der arbejdes på at skaffe psykologisk krisehjælp til de børn, der måtte have brug for det.

- Det er jeg i fuld gang med at skaffe, og hvad der sker med resten af turneringen, kan jeg ikke svare på nu, siger talsmanden.