I det fynske folks tjeneste

140 juleindbrud på Fyn

Det fortsætter med at tikke ind med anmeldelser om juleindbrud i fynske hjem. Senest er der kommet 16 nye anmeldelser i løbet af fredag den 27.

02:02

1 af 2

I alt har Fyns Politi registreret 140 juleindbrud i dagene 24.-27. december. Det oplyser vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Ebbe Krogaard til TV 2/FYN. Det er en stigning i forhold til sidste år.

Fyns Politi har fået 47 anmeldelser om indbrud den 24., 64 fra 1. juledag, 23 fra 2. juledag og altså 16 fra den 27. december.

På landsplan meldes der også om flere indbrud begået i juledagene, og det får nu Dansk Folkeparti til at rejse sagen i Folketinget.

Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, siger, at han er rystet over at erfare, at Kriminalforsorgen trods politiets ønske om det modsatte har givet juleudgang til det, han kalder "notoriske indbrudstyve". I følge Ekstra Bladet siger Kriminalforsorgen, at det kun er nyligt dømte, der kan forhindres i at komme på udgang. En kilde har til avisen fortalt, at vagtchefen i en jysk politikreds kunne nævne navne på 25 indbrudstyve, der var på udgang i julen.

- Det kan ikke passe, at notoriske indbrudstyve skal lukkes ud til et slaraffenland af tomme huse, når julen står for døren. De skal naturligvis holdes bag lås og slå, indtil julen er overstået, og så må de på udgang på nogle tidspunkter, hvor faren for, at de begår gentagelseskriminalitet er mindre overhængende, siger Peter Skaarup.

Indbrudstallet er på landsplan steget fra 1360 i 2012 til 1618 i 2013 i perioden fra 20.-26. december.

Peter Skaarup vil tage sagen om udgang op med justitsminister Karen Hækkerup efter nytår.

- Vi må sørge for at give politiet og Kriminalforsorgen nogle nødvendige redskaber, så de kan drage omsorg for borgerne. Hvis så mange indbrudstyve som muligt befinder sig i fængsel i juledagene, sikrer vi, at politiet får mere arbejdsro til patruljering og opklaring af sager. Samtidig kan borgerne holde jul i forvisningen om, at risikoen for at finde hjemmet endevendt af en tyv er blevet mindre, siger Peter Skaarup.