15-årige Jesper vinder verdensmesterskabet i Pokémon

Unge fra 35 lande var i weekenden samlet i San Francisco for at finde verdensmesteren i Pokémon, hvor fynske Jesper Eriksen løb med sejren.

I weekenden blev der afholdt verdensmesterskab i Pokémon TCG, som er et strategisk samlekortspil. 15-årige Jesper Eriksen fra Lumby nord for Odense løb med sejren i seniorrækken. Han har dermed kvalificeret sig direkte til næste år VM og vundet rejsen og opholdet til næste VM samt 25.000 $.

Vibeke Danielsen, som er mor til en af de andre danskere, der stillede op til verdensmesterskabet i Pokémon, og betegner sig selv som Pokémom, fulgte kampen tæt.

- Jeg kunne næsten ikke være i min krop. Det var lige samtidig med at Danmarks håndboldherrer spillede den olympisk finale, så jeg vidste ikke, hvilken skærm jeg skulle kigge på, fortæller hun.

I alt var der deltagere fra 35 forskellige lande samlet i San Francisco, og det var en amerikaner, som Jesper Eriksen slog i finalen. Både i masterrækken og juniorrækken var det japanere, der løb med sejren, selvom det ifølge Vibeke Danielsen er amerikanerne, der står stærkest på verdensplan.

- Kommentatorerne sagde også under kampen, at det var både overraskende og imponerende, at det ikke var to amerikanere der sad i finalen, fordi europæerne generelt er dårligere, forklarer Vibeke Danielsen.

Jesper Eriksen skulle igennem ni runder, før han kunne stå i finalen, som var noget af en gyser i følge Vibeke Danielsen. Spillerne skal igennem tre sæt. Jesper Eriksen slog amerikaneren i første sæt, andet sæt vandt amerikaneren, og sidste sæt blev en tæt kamp mellem de to spillere, hvor de sad med samme kort. Men Jesper Eriksens angreb var i sidste ende bedst.

Til forrige VM endte Jesper Eriksen i top otte, i februar kvalificerede han sig sammen med tre andre danskere ved EM i Holland, hvor han fik en tredjeplads, og nu kan han altså kalde sig verdensmester.

Vibeke Danielsen fortæller, at de har gjort har gjort meget for at skabe mere opmærksomhed omkring sporten i Danmark, blandt andet ved at skaffe sponsorer til landsholdstrøjer, og på landsplan er sporten vokset med 150 medlemmer siden februar.

Oversigt

    Oversigt