I det fynske folks tjeneste

1500 togpassagerer strandet på stationer landet over

Landets politikredse skal hjælpe med indkvartering af i alt 1500 togpassagerer, som er strandet efter stormen.

Togene holder stille i det meste af landet på grund af mandagens voldsomme storm, og det har skabt problemer for rigtig mange passagerer, som nu er strandet på stationer rundt omkring.

I alt er 1500 passagerer strandet mandag aften, viser DSB's foreløbige opgørelse ifølge Rigspolitiet. Og de får nu tilbudt ly for natten i for eksempel lokale sportshaller, oplyser kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet Thomas Kristensen.

- Man skaffer dem et sted, hvor de kan få hvilet og noget at spise og drikke. Der vil være politi til stede, som kan hjælpe dem med det praktiske, og for eksempel formidle kontakt til pårørende, hvis de ikke har en telefon med strøm på, siger Thomas Kristensen.

- Nogle bliver måske hentet af pårørende eller har familie i området, hvor de kan overnatte. Men dem, der ikke har de muligheder, tager vi os godt af, tilføjer han.

Det er de lokale beredskabsstabe ved landets politikredse, der nu vil sørge for den videre transport og indkvartering af passagererne.

Omring 500 passagerer er strandet på Hovedbanegården i København, mens omkring 200 passagerer er strandet på hver af banegårdene i Roskilde, Odense, Esbjerg, Aarhus og Fredericia.

De seks byer fungerer som opsamlingssteder for de strandede passagerer, oplyser DSB. Herfra får nogle af passagererne også mulighed for at komme med en bus hjem.

De strandede rejsende på Hovedbanegården i København får tilbud om at overnatte i Grøndal Multicenter, hvor Københavns Kommune arrangerer overnatningsmuligheder.

- De strandede bliver kørt til Grøndal Multicenter i busser. Der er madrasser og lidt forplejning til de overnattende på stedet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ifølge DSB har i alt omkring 5000 passagerer været strandet i DSB's tog i løbet af mandagens stormvejr.

På grund af stormens skader kommer der ikke til at køre tog syd for Aarhus, på Fyn og på Sjælland før klokken 04 tirsdag morgen, oplyser DSB.