Håndboldtalent fra Oure: Vi har en vinderkultur

Landsholdets største stjerner kommer fra efterskolen på Sydfyn. Vinderkultur og hård fysisk træning er opskriften på succes, fortæller skolen.

Når håndboldherrerne fredag aften løber på banen for første gang ved VM i Frankrig, er det med en trup, hvor næsten hver tredje spiller har en fortid på Oure Efterskole.

U16-spilleren Jeppe Cieslak, der har sin daglige gang på den sydfynske efterskole, giver sit bud på, hvorfor efterskolen har så stor succes i at videreudvikle unge håndboldtalenter.  

- Vi har en vinderkultur. Vores kultur er også, at vi skal blive bedre og fokusere på den fysiske del, siger Jeppe Cieslak, der er rejst til Sydfyn fra sin klub på Lolland.

- Min største drøm er at komme på landsholdet. Jeg vil også komme godt igennem ungdomsårene og komme fysisk godt ud på seniordelen, fortæller Jeppe Cieslak.

Indretter livet efter håndbold

Ulrik Bramsen, der er viceforstander på Oure Efterskole, mener, at den sydfynske efterskole, der har et samarbejde med eliteklubben GOG, har fundet opskriften på, hvordan man sikrer fremtidens håndboldstjerner. 

quote Vi har en vinderkultur.

Jeppe Cieslak

- Hvis de virkelig vil være gode til det, kræver det træning og timevis af perfektionering, og så kræver det, at man indretter hele sit liv på det. Ellers kommer man ikke på landsholdet, siger Ulrik Bramsen.

De unge mennesker kombinerer håndboldtræningen med skolegang, sund kost og sociale kompetencer. Spillerne støtter desuden hinanden i at sige, at det er ok at satse 100 procent på håndbolden og have høje ambitioner. 

Træner: Fysisk træning er enormt vigtigt

Fælles for spillerne på skolen er, at de skal have bygget nogle muskler på kroppen.

- Fysisk træning er enormt vigtigt for dem, for de er jo unge og skal lære, at der skal lidt størrelse på, siger Julie Loop, der er håndboldlærer på skolen. 

quote Fysisk træning er enormt vigtigt for dem.

Julie Loop

Efterskolen i Oure, der blandt andet har haft spillere som Mikkel Hansen og Niklas Landin på sin håndboldlinje i deres ungdomsår, er udsolgt tre år ud i fremtiden.

Oversigt

    Oversigt