I det fynske folks tjeneste

218 nye boliger til unge i Odense

Odense får 218 nye ungdomsboliger på havnen, ved SDU og i City. Mange af dem vil allerede stå klar til studiestart i 2014.

1 af 3

På Byens Ø i Odense Havn skal Kristiansdals Boligselskab i samarbejde med KPC og TKT arkitekter opføre i alt 88 nye ungdomsboliger i et helt nyt kompleks.

Ved Syddansk Universitet bliver der opført 95 Ungdomsboliger i Cortex Park med Kollegieboligselskabet som bygherre, og i Vindegade 75 bliver der bygget 35 almene ungdomsboliger.

Lokalplanerne har længe været klar, men tirsdag godkendte politikerne i By- og Kulturudvalget endeligt planerne.

- Det er fantastisk, og sætter en tyk streg under byens ambitioner om at blive en attraktiv studieby. Vi ved at det er afgørende for studievalget, at der er gode boliger, og Odense bliver nu endnu mere attraktiv for studerende, siger rådmand Steen Møller(K).

Udvalget har samtidig fremrykket nogle af bevillingerne, så byggerierne allerede kan gå i gang i starten af 2014, og dermed vil mange af de nye ungdomsboliger stå klar til studiestarten i 2014.

- Det her er vigtigt, men det vil helt sikkert ikke kunne dække behovet i fremtiden. Derfor skal det ses som første etape, og vi skal fortsætte med at opføre flere ungdomsboliger i takt med at der kommer flere studerende til byen, siger rådmanden.