Se med kl. 14:30: 25 meter høj skorsten sprænges væk

Torsdag siger Bogense endegyldig farvel til deres sygehus, når sprængningseksperter nedlægger den 25 meter høje skorsten, der er den sidste rest af det tidligere Bogense Sygehus.

Firmaet LH Hockerup har stået for nedrivningen af sygehuset, og skal også gennemføre sprængningen med dynamit.

- Vi har hyret sprængningseksperter med de fornødne tilladelser og de rigtige kompetencer, siger Jan Langkjær, direktør i LH Hockerup.

Kun skorstenen fra den tidligere varmecentral og fødegangen står på nuværende tidspunkt tilbage, og når skorstenen er sprængt væk bliver et kapitel i Bogenses historie lukket.

- En ny epoke starter med opførelsen af et helt nyt boligområde, Sct. Anna Park. Bogense Boligforening bygger almene boliger, og Dan Mark Ejendomme A/S opfører ejerboliger på grunden, siger Michael Willaume Andersen, direktør i Dan Mark Ejendomme, der står for opførelsen af den nye bydel i Bogense.

For fire år siden gik en lignende sprængning helt galt i Assens, da en silo vaklende blev stående efter sprængningen af den dynamit, der skulle have væltet siloen. Flere nærliggende ejendomme måtte efterfølgende evakueres. Det sker næppe i Bogense, da alle omkringliggende ejendomme allerede er væk.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Detonatoren til dynamitten vil blive udløst af Nordfyns borgmester, Morten Andersen, torsdag klokken 14.30, og TV 2/FYN sender direkte fra det historiske øjeblik i Bogense.

I dag begyndte nedrivningen af det gamle sygehus i Bogense. Sygehuset har stået tomt i 13 år, men nu skal de tomme bygninger fjernes.

 

Oversigt

    Oversigt