Bøderegn foran skoler: 3.900 overtrådte loven

3.900 gange havde politiet bødeblokken fremme, da der i sidste uge var trafikrazzia ved flere skoler.

Fyns Politi kaldte det kaotiske tilstande, da de fredag morgen i sidste uge var til stede ved Tarup Skole.

I uge to gennemførte politiet landet over trafikrazziaer ved flere danske skoler. I alt registrerede politiet 3.900 trafikforseelser.

 

 

Blandt andet kørte 3.016 bilister for stærkt, og 56 børn på vej til skole var ikke spændt fast i bilen.

Blitz og bødeblok

Inden klokken ringede ind fredag morgen, havde politikommissær i Fyns Politi, Preben Ingemansen, og hans uniformerede kolleger uddelt 20 bøder ved skolen i det nordvestlige Odense.

Samtidig blitzede politiets fotovogne i løbet af ugen 175 bilister, der kørte for stærkt på skoleveje.

 

3.900 trafikforseelser

 

Mange af bilisterne, som Fyns Politi stoppede på skolevejene, er forældre til elever på skolen. 

- Det er lidt tankevækkende, at nogle af dem, der laver lovovertrædelserne, er dem, der har en interesse i det og kommer med børn, siger Preben Ingemansen. 

Politiet havde særligt fokus på bilers hastighed, om børnene i bilen var fastspændt, og om forældrene selv anvendte sikkerhedssele. Derudover tjekkede politiet skolepatruljernes arbejde, bilisternes parkering i forbindelse med aflevering af børn, om børn og voksne talte i håndholdt mobiltelefon på enten cykel eller i bil, og om cyklisterne havde tændt lygterne.

- Ikke tilfredsstillende

Sidste år på samme tidspunkt gennemførte politiet ligeledes en trafikrazzia ved landets skoler. Selvom antallet af forseelser i år er mindre end i 2018, er politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets nationale færdselscenter fortsat uimponeret over trafikanterne.

- En del bilister respekterede ikke 'indkørsel forbudt'-skiltningen ved skolerne, mange cyklister kørte uden lys i lygtetændingstiden og cyklede på fortovet eller modsat kørselsretningen på cykelstien. Desuden var farten blandt bilisterne stadig for høj på skolevejene, og selvom antallet af hastighedsovertrædelser er lavere i år i forhold til samme periode sidste år, så er det ikke tilfredsstillende, siger Christian Berthelsen.

I 2018 registrerede Rigspolitiet mere end 4.700 trafikforseelser. Også dengang var hovedparten hastighedsovertrædelser. 

Fyns Politi har i uge to lavet trafikrazziaer ved flere skoler. Især bilister har svært ved at overholde skiltningen, og fredag morgen var der gang i bødeblokken.

Oversigt

    Oversigt